Wie is Ellen Hermens?


Ellen in vogelvlucht:

Liefdevol, beide benen op de grond, integer, respectvol, humor, gevoelig, groot empatisch vermogen, daadkrachtig, to-the-point, snel van begrip, professioneel, leergierig, Out-of-the-box, creatief en eigenwijs."Ik help jou verbinden met jouw oorspronkelijke zelf; met jouw verlangens, met jouw drijfveren en motieven. Om je hiermee te helpen ga ik met jou of jullie in gesprek en kunnen we, als jij wilt, werken met energie. Ik maak gebruik van diverse methodieken en interventies; vanuit de individuele benadering maar ook vanuit de systeemtheorien en -methodieken".

 

"Ik ben opgegroeid in een groot gezin, wonend op het platteland in een klein dorp. De geëffende en gebaande paden waren niet de mijne, ook al heb ik er op proberen te lopen. Liefde voor alles wat leeft in de natuur, maar ook in onze eigen natuur, is in mij diep verankerd. In 1992 ben ik afgestudeerd als Maatschappelijk werker. Na mijn afstuderen ben ik in het bedrijfsleven aan de slag gegaan; eerst als ondernemer,  later als hoofd financiële, personele en p.r.- zaken. Het coachende in mij liet zich na een tijd echter niet langer onderdrukken en ik ben in 2008 gestart met mijn bedrijf voor Coaching, Training en Healing". 


Ellen's C.V. in het kort:


2019

Aansluiting bij NOBCO ( Nederlandse Orde van Beroepscoaches). Aansluitnummer: 31294.


2018

Opzet training "Stevig (blijven) staan als Professional". Deze training is in een eendaagse groepsvariant te volgen, maar ook als individuele training met 5 bijeenkomsten. Voorafgaande aan de training wordt een test afgenomen. De 1-daagse werd en wordt door de BPBI en de NBPB geaccrediteerd met 7 PE punten en de individuele training met 8 PE punten.


IKTO-tests kunnen voortaan ook via Ellen Hermens worden afgenomen. Interesse zie ook www.ikto.nl of stuur uw mail naar info@ellenhermens.nl


Opzet en ontwikkeling meerdaagse training "Motiverend Leiderschap". Deze training is vanaf najaar 2019 te volgen. Uw interesse gewekt en meer weten? Stuur gerust een mail naar info@ellenhermens.nl!2017

Doorstart methodiek van de 12 Levenskrachten; trainingsprogramma en literatuur in ontwikkeling.


Opleiding Leiderschapscoaching gestart & diploma behaald om nog beter binnen de context van managers, leidinggevenden en directie te kunnen coachen.


Start met geven van de "Individuele Op Maat Cursus- Stress en Bewindvoerder"- door BPBI geaccrediteerd. 7,5 PE punt bij deelname. NBPB 7,5 uur


Wijziging naam cursus "Stress en Bewindvoering" in "Stress in de Bewindvoerderspraktijk"=BPBI geaccrediteerd 6,5 PE punt bij deelnameBPB 6,5 uur.


2016-heden

Start met geven van cursus "Omgaan met stress." Deze cursus is bedoeld voor particulieren. Het boeiende cursusmateriaal is door Ellen zelf ontwikkeld. Uitgangspunt bij de ontwikkeling vormde de jarenlange ervaring binnen het werken met cliënten met veelal stressgerelateerde problematieken. Eveneens is door haar het zogenaamde SDD-Model ontwikkeld.


Samenwerking met Movaeres


2015- 2017

In Samenwerking met Ilonka de Graaf- IDG Sociaal Advies- gestart met schrijven en geven van de workshop "Stresscoaching voor bewindvoerders". Na gedurende twee jaar samen te hebben gewerkt aan deze cursus is besloten dat Ellen deze cursus onder een andere naam en alleen zal voortzetten.


2012

Samen met Marlies Bosker is Ellen gestart met het schrijven aan een theorie en methodiek waarin centraal de 12 levenskrachten staan. Deze methodiek zal worden ingezet in de bedrijfscoaching als training en/of ontwikkelingstraject.


2011

Handleiding voor meditatie geschreven. Voor ontvangst van een exemplaar van deze handleiding neemt u gerust even contact met Ellen op.


2009 

Om haar vaardigheden als hulpverlener nog meer te ontwikkelen en aan te scherpen start Ellen met een cursus NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) gestart. December 2009 behaalde zij hiervan haar diploma. Eveneens haar EHBO diploma behaald.


2008-Heden

Gestart met het opzetten van haar huidige praktijk. In de loop van de jaren heeft zij gewerkt en werkt zij met ontzettend veel plezier en bevlogenheid met veel verschillende particulieren, bedrijven en organisaties met zeer uiteenlopende hulpvragen.


2008

Na een kortdurende opleiding is Ellen werkzaam als Beschermingsbewindvoerder. Onder hoge druk en veel spanning werken met cliënten in problematische schuldsituatie's, onderhandelingen met schuldeisers voeren en overleg met instanties en andere betrokkenen waren aan de orde van de dag.


2005

Werkzaam binnen het MBO-onderwijs. Voor groepen staan, uitleg en instructie geven en begeleiden van leerlingen behoorden tot Ellen's  taken.


2002

Ellen verruilde haar baan binnen het bedrijfsleven voor een baan als Casemanager Sociale Zaken bij de gemeente Bergeijk. Haar vaardigheden als Coach en Counsellor kwamen in deze baan goed van pas!


1998

Gestart met het voeren van gesprekken en geven van behandelingen voor Healing aan particuliere cliënten naast haar werk in loondienst.


1993-2002

Mede-eigenaar van een automatiseringsbedrijf.Werkzaam bij diverse firma's als boekhoudkundig medewerker, PR-medewerker en medewerker personeelszaken.


1992

Afgestudeerd als Maatschappelijk Werker. Onder invloed van de destijds heersende overtuigingen binnen de hulpverlening (Nadruk op het probleem in plaats van op de mens in zijn geheel en in zijn unieke omgeving) besloot zij in eerste instantie de hulpverlening de rug toe te keren en in het bedrijfsleven aan de slag te gaan.


KLANTEN OVER ELLEN HERMENS

Ellen is een heel warme, liefdevolle en zorgzame vrouw. Ze weet met haar gaven je lijf en geest weer in balans te brengen. Je gaat er weer 'recht van lopen' en komt weer in je eigen kracht te staan. Zelfs op afstand weet ze je te bereiken als je haar nodig hebt.

Ze brengt je in contact met bronnen die voor velen van ons niet (meer) beschikbaar zijn. Prachtig wat ze je vertelt en met je doet.


MARLIES

Lieve Ellen,

wat heb jij een enorm groot hart en een eindeloos geduld! Ik werd écht gezien en gehoord. De afspraken bij jou deden mij iedere keer zo enorm goed...MANON


Lieve Ellen,


dame met een gouden hart en dito handen.

Het is heerlijk om in jouw nabijheid weer te weten wie ik was.

Het is zalig om aan jouw "pomp" te mogen tanken.

Het is een weldaad om me te mogen laven aan jouw energie!


INE

© Copyright. All Rights Reserved Ellen Hermens